Både min kone og jeg havde haft travlt i køkkenet hele sidste lørdag. Det var vores tur til at være vært i den lille gourmetklub, som vi har sammen med to par af vores venner. Vi seks mødes en gang om måneden på skift hos hinanden, og så får den ikke for lidt med lækre retter og rigeligt med god vin til.
Vi har den regel i vores klub, at vi ikke må servere noget som helst præfabrikeret – alt skal laves helt fra bunden af de bedst opnåelige råvarer, og så skal vi helst have respekt for den aktuelle årstid, så vi vælger råvarer ud fra, hvad der passer til årstiden.
Min kone havde påtaget sig at fremstille forretten og desserten, mens jeg stod for hovedretten, som var en lammekølle, krydret på en helt speciel måde med blandt andet masser af hvidløg. Garnituren var forskellige grønsager og små, smørstegte kartofler.
Har du nu det hele på plads med vinen, spurgte min bedre halvdel, for det er altid mig, der står for drikkevarerne til vores sammenkomster. Og det havde jeg heldigvis. Der var lagt hvidvin på køl til hendes forret, som blandt andet omfattede en skive fois gras, hvorfor jeg havde sørget for en godt krydret hvidvin til forretten.
Der var også stillet fire flasker rødvin, en kraftig Chateau neuf du Pape, til temperering i bryggerset, for den skal efter min smag være lidt køligere end stuetemperatur. Til desserten havde jeg valgt en Baume de Venise, som lå klar i køleskabet. Og alt kom fra Vild med Vin på nettet.